Úprava linkového vedení MHD v Teplicích - Číže, Jakub (Univerzita Pardubice, 2023)
V kontextu výstavby nových úseků trolejbusových tratí ve městě Teplice a náhrady autobusů se spalovacími motory dodávkami parciálních trolejbusů vyvstává otázka úpravy linkového vedení MHD v Teplicích tak, aby byl potenciál nových tratí i moderních vozidel využit v co největší možné míře, ideálně tak, aby došlo k zajištění 100 % dopravního výkonu MHD v Teplicích prostřednictvím lokálně bezemisních vozidel (standardních a parciálních trolejbusů). Zároveň však tento technologický cíl nesmí zastínit základní princip fungování MHD, tj. přeprava osob primárně po intravilánu města za podmínky uspokojení přepravních potřeb co největšího procenta potenciálních uživatelů MHD.
Modification of the line management public transport in Teplice
Keywords: MHD; Teplice; linkové vedení; jízdní řády; trolejbusy; public transport; Teplice; line management; timetables; trolleybuses