Redakční systém v prostředí školy - Lešinger, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena na použití redakčních systémů v prostředí školy. Definuje specifické požadavky základních škol na tvorbu webových prezentací. Dále shrnuje možnosti tvorby webových prezentací a nakonec navrhuje vhodné řešení dané problematiky založené na open-source redakčním systému Joomla. Výstupem je mimo jiné seznam rozšířených lokalizovaných redakčních systémů a funkční šablona redakčního systému Joomla použitelná jako školní web.
CMS in the school environment
Keywords: Redakční systémy; webová prezentace; systémy pro správu obsahu; internetové stránky školy; Joomla; open-source; Content Management Systems; Web presentations; websites; schools; an open-source