Gamebook - Herní kniha v kontextu české a světové fantastické literatury - Holek, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na popsání fenoménu gamebookové literatury, jejích předchůdců, historie a typologie. Také se blíže zabývá některými strukturami a postavami v gamebooku. Práce se snaží porovnat gamebooky s žánry a motivy fantastické literatury a poukázat na odlišnosti a společné znaky v příkladech.
Gamebook in context of czech and world fantastical literature
Keywords: Gamebook; herní knihy; postavy; fantastická literatura; Gamebook; game books; figures; fantastical literature