Ukrajinská menšina v Hradci Králové - Müllerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá ukrajinskými migranty, kteří do České republiky přicházejí za prací, a procesem sociální integrace. První část je zaměřena na teoretické poznatky týkající se migrace. Současná legální pracovní migrace Ukrajinců na Královéhradecku vyžaduje místní intervenci k podpoře jejich sociální integrace. Výzkum založený na polostrukturovaných rozhovorech byl proveden mezi Ukrajinci v Hradci Králové.
Ukrainian minority in Hradec Králové
Keywords: Migration; working migration; social integration; the Ukrainian; Migrace; Pracovní migrace; sociální integrace; Ukrajinci