Vliv Crohnovy choroby na pracovní schopnost nemocného jedince - Kalinová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá základními informacemi o Crohnově chorobě v souvislosti s oblastmi pracovního života nemocných. Zjišťuje, jaký vliv má Crohnova choroba na pracovní schopnost nemocného jedince a zkoumá, které hlavní faktory ovlivňují nemocného v pracovním procesu. Zaměřena je také na zjištění aktuální aktivity onemocnění, a to pomocí CDAI a HBI indexu. Výsledky výzkumného šetření ukazují, že Crohnova choroba ovlivňuje pracovní život nemocných, a to především v důsledku faktorů, které limitují nemocné při výkonu v zaměstnání.
The impact of Crohn's disease on the working ability of a sick individual
Keywords: aktivita onemocnění; Crohnova choroba; invalidita; pracovní schopnost; Disease activity; Crohn's disease; disability; work ability