Diference ekonomické úrovně nových krajů v České republice - Štumpf, Michal (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci poukazuje na problémy regionalizace statistických dat, na rozdíly v ekonomické úrovni nově zřízených krajů a na metody vícekriteriálního porovnávání regionů. Ekonomická úroveň je přitom chápána v širším smyslu jako souhrn ekonomické výkonnosti, sociální a ekologické úrovně kraje.
The Differentiation of economic level of new regions in the Czec republic
Keywords: regionální ekonomika; Česko; kraje; Nezaměstnanost; bytová výstavba; průmyslová výroba; ekonomická úroveň