Návrh jízdních řádů s optimální technologií provozu vlaků na trati Beroun - Rakovník - Moc, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2023)
Po detailní analýze současného stavu dopravní obslužnosti podél tratě 174 v oblasti Berounska, Křivoklátska a Rakovnicka, a to s hlavním zaměřením na zlepšení stávajícího stavu zejména na faktory ovlivňující budoucí poptávku po této specifické službě, budou navrženy jednotlivé varianty jízdních řádů odpovídající předpokládaným přepravním potřebám v dotčené lokalitě. K těmto jízdním řádům budou následně navrženy oběhy vozidel a turnusy provozních zaměstnanců. Pro vytvoření technologie provozu vlaků jsou použity optimalizační metody.
Proposal of train timetables with optimal operation technology on the raliway line Beroun - Rakovník
Keywords: jízdní řád; oběh vozidel; strojvedoucí; turnus; train timetables; vehicle circulation; train driver; shifts