Racionalizace přepravy kontejnerů po železnici na trase Koper a Nošovice - Klement, Aleš (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se věnuje racionalizaci přepravy kontejnerů po železnici mezi Koperem a Nošovicemi. Práce se zaměřuje na technologické, technické, ekonomické a provozní řešení a racionalizace přepravního řetězce. Cílem práce je navrhnout vhodné řešení na zjištěné nedostatky v analýze. V závěru práce jsou jednotlivé návrhy zhodnoceny.
Rationalisation of container transport by rail on the route Koper and Nošovice
Keywords: kombinovaná přeprava; kontejnery; terminál; trasa; manipulační prostředky; combined transport; containers; terminal; route; handling equipment