Rovnice křivkové dráhy radiálního hydromotoru - Koreisová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2000)
V článku jsou odvozeny obecné parametrické rovnice obálky kružnic. Odvozené obecné vztahy jsou aplikovány na křivkovou dráhu radiálního hydromotoru. Analytické vyjádření geometrického tvaru křivkové dráhy je využito pro odvození vztahů pro průběh sil a momentů přenášených rotorem hydromotoru.
Keywords: Doprava; hydromotory; matematický popis