Využití Microsoft Virtual Desktop Infrastructure pro správu podnikové infrastruktury - Mazurek, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá tématem virtualizace z pohledu poskytování služeb klientům. Poskytované služby spočívají v přístupu ke vzdáleným virtuálním strojům pomocí vzdálených ploch. Tyto vzdálené plochy následně slouží jako virtuální klientské počítače, které mohou být uživatelům poskytovány kdekoliv, kde je k dispozici připojení k Internetu a vždy jsou uživatelům schopny poskytnout jejich vlastní data a nastavení.
Use of Microsoft Virtual Desktop Infrastructure for managing business infrastructure
Keywords: virtualizace; hypervisor; systémy; server; stroje; klienti; virtualization; hypervisor; systems; server; machines; clients