Možnosti kvantifikace míry korupce - Komínek, Patrik (Univerzita Pardubice, 2016)
Předkládaná diplomová práce se zabývá metodami měření korupce. První část práce charakterizuje existující metody kvantifikace korupce, včetně subjektů zabývajících se touto problematikou. Další část práce se zabývá popisem a analýzou korupce v ČR a komparací korupce v ČR a v nových členských státech EU. Závěrečná část práce je zaměřena na komparaci uvedených metod s využitím statistických metod.
Possibilities of measuring corruption
Keywords: korupce; úplatkářství; metody měření korupce; korupce v ČR; Transparency International; corruption; bribery; methods of measuring corruption; corruption in the Czech Republic; Transparency International