Vlastnosti organických povlaků v závislosti na objemové koncentraci neizometrických a izometrických částic pigmentů a plniv kovového a nekovového charakteru - Rašková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá studiem vlivu izometrických a neizometrických pigmentů a plniv v nátěrové hmotě na bázi epoxyesterové pryskyřice. Pro formulaci nátěrových hmot byly použity vybrané typy pigmentů a plniv samostatně, byly také vytvořeny modelové kombinace k posouzení jejich vzájemného vlivu na výslednou fyzikálně-mechanickou a antikorozní účinnost. U všech pigmentů a plniv v práškovém stavu byly stanoveny fazikálně-chemické vlastnosti, které ovlivňují jejich antikorozní vlastnosti.
The properties of organic coatings in dependence on volume concentration of non-isometric and isometric particles of pigments and fillers with metallic and non-metallic character
Keywords: antikorozní pigmenty; plniva; objemová koncentrace; antikorozní účinnost