Kolektivizace na Svitavsku - Liška, Pavel (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá kolektivizací na Svitavsku, zakládáním JZD v regionu, výsledky jejich hospodaření a pokusu o zmapování působení spolkových organizací v okrese Svitavy. Analýzou dokumentů a archivních pramenů je zjištěn průběh a výsledky kolektivizace v daném regionu.
Collectivization in the Svitavy Region
Keywords: collectivization; collective farms (JZD); Svitavy region; Svitavy; communism; Sudetenland; settlement; kolektivizace; JZD; Svitavsko; Svitavy; komunismus; Sudety; osídlení