Stínová ekonomika - Matys, Petr (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce obsahuje definice a členění stínové ekonomiky, její příčiny a důsledky, zjišťování rozsahu stínové ekonomiky a opatření k minimalizaci. Součástí práce je také popis významných složek tvořících stínovou ekonomiku, jako je korupce, legalizace výnosů z trestné činnosti, daňové úniky a práce na černo.
Shadow economy
Keywords: stínová ekonomika; Korupce; daňové úniky; příčiny; důsledky