Alternativní tresty v českém právu - Dolejší, Milan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o trestech nahrazujících nepodmíněný trest odnětí svobody. Práce začíná vysvětlením základních pojmů a teoretických východisek. Druhá část je věnována Probační a mediační službě České republiky - historický vývoj, charakteristika instituce a činností. Následující část popisu je věnována samotným alternativním trestům. Empirická část je věnována kvalitativnímu výzkumu mezi odsouzenými k alternativním trestům.
Alternative sentences in the Czech law
Keywords: tresty; alternativní tresty; restorativní justice; probační a mediační služba; české právo; concept and purpose of sentence; alternative sentence; restorative justice; probation and mediation service