Metody analýzy buněčných kompartmentů - Mísařová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá metodami izolace buněčných organel. Pozornost je věnována především metodám, které jsou invazivní, tedy je nutné narušit buněčnou membránu. Dále se tato práce také věnuje neinvazivní analýze pomocí mikroskopických metod. Izolace a analýza buněčných kompartmentů je důležitá pro správně pochopení mnoha buněčných funkcí.
Methods of cellular compartment analysis
Keywords: organely; buněčné kompartmenty; mitochondrie; izolace organel; analýza; organelles; cell compartments; mitochondria; organelle isolation; analysis