Studium působení inhibitorů koroze v antikorozních nátěrových hmotách - Petrášek, Michal (Univerzita Pardubice, 2003)
Autor se v práci zabývá možností aplikace organických látek, schopných inhibice koroze oceli, v antikorozních nátěrových hmotách. Studovanými látkami jsou citronan zinečnatý, citronan vápenatý, tanin a humát draselný. Jejich vlastnosti byly srovnávány s komerčním prostředkem.
Study of corrosion inhibitors activity in anticorrosive organic coatings
Keywords: antikorozní nátěry; inhibitory koroze; organické povlaky; huminové kyseliny; nátěrové systémy