Zavedení nízkokapacitních vozidel do systému veřejné osobní dopravy - Ambrusová, Marika (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem této diplomové práce je možnost zavedení nízkokapacitních vozidel do systému veřejné osobní dopravy. Práce se blíže zaměřuje na představení společnosti ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s. s popisem její činnosti, místem působení a jejími provozy. Dále práce pojednává o návrhu k optimalizaci linek, vytvoření nových linek a výběru vhodného nízkokapacitního vozidla pro zavedení do systému osobní dopravy na těchto linkách.
The introduction of low-capacity vehicles to a system of public transport
Keywords: nízkokapacitní vozidla; autobusy; zastávky; přestupní body; páteřní linky; dopravní obslužnost; low-capacity vehicles; buses; stops; transit points; spinal lines; transport services