Studium vlastností zalévací epoxidové pryskyřice Veropal 148 - Moťka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2005)
V práci byl sledován průnik agresivních kapalin do epoxidové pryskyřice dianového typu. Pro sledování průniku byla zvolena metoda optické mikroskopie. Byla také sledována chemická odolnost pryskyřice samotné a plněné silikátovým plnivem v prostředí vody, 30% H2So4, 50%C2H5OH, 40% NaOH, 8% CH3COOH a 10% NaCl.
Study of properties of sealing epoxy resin Veropal 148
Keywords: epoxidové pryskyřice; difuze; chemická odolnost; plniva; stabilizace