Finanční analýza vybraného podniku - Antlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Předmětem diplomové práce je provedení finanční analýzy společnosti Mikroelektronika spol. s r.o. v teoretické části je definován pojem finanční analýza, uživatelé a zdroje dat finanční analýzy. Dále byly popsány jednotlivé metody finanční analýzy, které byly v praktické části aplikovány na vybranou společnost. Jejich výsledky byly porovnány s odvětvím, zhodnoceny a navrženy možnosti pro zlepšení výkonnosti společnosti.
Financial Analysis of the Selected Company
Keywords: finanční analýza; finanční ukazatele; účetní výkazy; ekonomická přidaná hodnota; financial analysis; financial ratios; financial statements; economics value added