Péče o žilní vstupy u onkologicky nemocných - Kučerová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na žilní vstupy u onkologicky nemocných pacientů, které jsou součástí jejich léčby. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. První, teoretická část, je zaměřena na anatomii žilního sytému, žilní vstupy, konkrétně na periferní, centrální žilní katétry, venózní porty a PICC. U každého typu jsou popsány indikace, kontraindikace, metodika zavádění, péče o zavedený vstup a komplikace. Výzkumná část obsahuje interpretaci dat, která byla získána na základě dotazníkového šetření.
Nursing care of cancer patients with venous catheters
Keywords: kanyla; katétr; port; PICC; onkologie; cannula; catheter; portacath; oncology