Architektonická a památkářská činnost Ludvíka Láblera na Kutnohorsku - Císařová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována architektonickému dílu a památkářské činnosti Ludvíka Láblera (1855 - 1930) na Kutnohorsku. Snaží se charakterizovat poslední fázi restaurátorského purismu a postihnout změny v přístupu k památkám na konci 19. a na začáktu 20. století. Zabývá se reflexí Láblerova díla v soudobé společnosti.
Ludvík Lábler as an architect and conservationist in the Kutná Hora region
Keywords: architektura; Památková péče; Ludvík Lábler; architecture; monument preservation