Geny kódujcí extracelulární proteázy kvasinek rodu Magnusiomyces - Lay, Valin (Univerzita Pardubice, 2020)
Magnusiomyces capitatus and Magnusiomyces ingens jsou známé jako patogenní kvasinky, které způsobují vzácné, ale závažné infekce, zejména u imunokompromitovaných pacientů. Věděli jsme předem, že tyto dva druhy obsahují genové rodiny potenciálně kódující sekretované aspartátové proteázy. Cílem praktické části této práce bylo prozkoumat, které proteázy sekretují M. capitatus a M. ingens za laboratorních podmínek. Dalším cílem bylo připravit dostatečné množství jednoho z těchto proteinů, kódovaného genem MIA_05579_1, a umožnit tak jeho krystalizaci a strukturální analýzu.
The Genes Encoding Extracellular Proteases Of The Yeasts of the Genus Magnusiomyces
Keywords: kvasinky; Magnusiomyces; Proteáza; yeast; Magnusiomyces; protease