Problematika matriční evidence mrtvě narozených dětí ve Svitavách a v Litomyšli v letech 1785-1914 - Valová, Eliška (My University, 2022)
Studie ukazuje možnosti studia mrtvě narozených dětí na základě rozboru matričních záznamů z 19. století ve Svitavách a v Litomyšli.
The Issue of the Registry Records of Stillbirths in Svitavy and Litomyšl in 1785–1914
Keywords: mrtvorozenost; matriky; 19. století; Litomyšl; Svitavy; stillbirths; parish register; 19th century; Litomyšl; Svitavy