Vliv glukomannanu na stabilizovanou linii keratinocytů před a po UV ozáření (sledovaný proces: zánět) - Strašková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2006)
Sledování vlivu glukomannanu na UVB zářením ovlivněné keratinocyty. Jako model zvolena buněčná linie HaCaT. Pomocí metod PCR, ELISA a Griessovou reakcí sledován účinek glukomannanu na protizánětlivé markery. Výsledky potvrzeny metodou DNA array.
The influence of glucomannan on stabilized cell line of keratinocytes before and after UV exposure (monitored process: inflammation)
Keywords: kůže; ultrafialové záření; záněty