Ochrana přírody na Papui Nové Guineji – příležitost nebo past? - Bláha, Jan Daniel; Soukup, Martin (My University, 2023)
Článek se zabývá pozitivními a negativními dopady zřizování chráněných přírodních území. Příklad z Papuy Nové Guineje ukazuje, jaká pozitiva a negativa přináší ochrana přírody do prostředí komunit, které mají relativně malé materiální požadavky ve srovnání s požadavky naší společnosti.
Nature conservation in Papua New Guinea - opportunity or pitfall?
Keywords: Papua Nová Guinea; ochrana přírody; národní park; kultura; Papua New Guinea; nature conservation; national park; culture