Specifika bankovního sektoru v zemích bývalé Jugoslávie - Honza, Filip (Univerzita Pardubice, 2013)
Předmětem diplomové práce je komparace bankovního systémů zemí bývalé Jugoslávie s bankovním systémem České republiky. Diplomová práce obsahuje analýzu specifik jednotlivých bankovních sektorů, využití měnově-politických nástrojů a srovnání komerčních bank všech bývalých členů Svazu federativních socialistických republik. Popisuje vývoj a současnou situaci jednotlivých bankovních systémů. Práce dále porovná jednotlivé bankovní sektory na základě vybraných ukazatelů a charakteristik.
Specifics of the Banking Sector in the Countries of Former Yugoslavia
Keywords: bankovní sektor; komerční banka; národní banka; měnově-politické nástroje; banking sector; commercial bank; national bank; monetary policy instruments