Nadnárodní společnost a její management - Bartůňková, Romana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá problematikou managementu nadnárodních společností, jež jsou zde reprezentovány společností International Business Machines Corporation (IBM). Práce analyzuje klíčové aspekty managementu IBM, hodnotí jejich podíl na postavení IBM na trhu v uplynulých letech a vyhodnocuje současné strategie IBM. Zvláštní pozornost je kladena na oblast výzkumu a vývoje, inovací a korporátní kultury.
A supranational corporation and its management
Keywords: mezinárodní společnosti; nadnárodní společnosti; Management; Firemní kultura; Inovace; výzkum a vývoj; IBM