Interakce cen primárních komodit a cen paliv na trhu ČR - Lukes, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce si klade za cíl přiblížit čtenáři problematiku složení konečné ceny pohonných hmot. Práce popisuje vývoj ceny ropy Brent na světovém trhu a vývoj ceny pohonných hmot v České republice a dalších zemích Evropské unie.
Interaction of primary commodity prices and fuel prices on the Czech market
Keywords: ropa; Brent; vývoj ceny; vývoj kurzu; crude oil; price evolution; exchange rate