Modelování vývoje nákladů na léčbu vybraných závažných onemocnění - Doležal, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2016)
Hlavním tématem této práce je modelování nákladů na léčbu vybraných závažných onemocnění v prostředí veřejného zdravotnictví. Analýza dat je prováděna pomocí pokročilých metod analýzy časových řad. První část se věnuje vybraným závažným onemocněním. Ve druhé části jsou rozebrány základy zdravotního systému v ČR. Třetí část pojednává o základních informacích analýzy dat. Na závěr je uveden přehled modelů a predikce.
The costs modelling of treatment for selected critical diseases
Keywords: modelování; analýza; náklady; pojišťovna; závažná onemocnění; systém zdravotnictví; modelling; analysis; costs; insurance company; critical diseases; health care system