Finanční analýza firmy BORS Břeclav a.s. - Janotová, Alena (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem této bakalářské práce je sestavení finanční analýzy dopravní firmy BORS Břeclav a.s. První kapitola zahrnuje charakteristiku a postup finanční analýzy. Druhá obsahuje teoretický popis rozvahy, výkazu zisků a ztrát a cash flow. Třetí kapitola obsahuje aplikaci vybraných ukazatelů finanční analýzy pro firmu BORS Břeclav a.s. Ve čtvrté části jsou shrnuty výsledky finanční analýzy a návrhy na zlepšení finanční situace. Finanční analýza je provedena za sledované období od roku 2006 do roku 2009 a byly použity finanční výkazy, jako je rozvaha, výkaz zisků a ztrát a přehled o peněžních tocích.
Financial analysis of the Company BORS Břeclav a.s.
Keywords: Finanční analýza; horizontální analýza; poměrové ukazatele; vertikální analýza; výkaz zisků a ztrát; Cash flow; Financial analysis; horizontal analysis; ratio indexes; vertical analysis; statement of profits and losses