Biodegradabilní potiskované materiály - Ptáčková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je přehledem současného sortimentu potiskovatelných materiálů se zvýšenou schopností biologické rozložitelnosti a charakterizací jejich vlastností ovlivňujících tisk. Jsou zde uvedeni výrobci kompostovatelných materiálů a normy o biologické rozložitelnosti. Na dostupných vzorcích byly ověřeny informace získané z teoretické části.
Biodegradable printable materials
Keywords: biodegradace; kompostace; bioplasty; polymer kyseliny mléčné; škroby; polyhydroxyalkanoát; biodegradation; composting; bioplastics; polymer of lactic acid; starchs; polyhydroxyalkanoate