Informovanost lidí o magnetické rezonanci a zobrazování mozku na magnetické rezonanci - Štěpánková, Terezie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce je teoreticko-praktická a zabývá se informovaností lidí o magnetické rezonanci a vyšetřením mozku na ní. V teoretické části se zabývá základní anatomií mozku, magnetickou rezonancí a vyšetření mozku na ní. Součástí praktické části je dotazníkové šetření, které se zabývá tím, jak dobře jsou informováni lidé, kteří jdou na magnetickou rezonanci mozku.
People's awareness of magnetic resonance and magnetic resonance imaging of the brain
Keywords: magnetická rezonance; zobrazování mozku; informovanost lidí; kontraindikace; magnetic resonance; brain imaging; awareness of people; contraindication