Pohádka Vladislava Vančury v diskurzu literární kritiky první poloviny 20. století - Štálová, Naďa (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na pohádku Vladislava Vančury Kubula a Kuba Kubikula. Je rozdělena na dvě části. První je věnována teorii pohádky a její kritice na počátku 20. století. V praktické části je následně rozbor pohádky a její samotné srovnání s nároky tehdejších kritiků.
Vladislav Vančura´s Fairy Tales in the Literary Criticism Discours of the First Half of the 20th Century
Keywords: pohádky; Vančura, Vladislav; dětská literatura; kritika; 1. polovina 20. století.; fairy tales; critics; 1. half of the 20th century