Teaching English to children with special educational needs: focus on gifted learners - Válková, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá výukou velmi nadaných žáků na druhém stupni základní školy a to konkrétně výukou angličtiny. Poznatky popsané v teoretické části a potvrzené v praktické části práce jsou však aplikovatelné i na jiné předměty. Výzkum mimo jiného potvrdil, že hlavním aspektem výuky velmi nadaných žáků je jejich vhodná diferenciace, adekvátní rozvoj myšlení a explicitní stanovení cílů.
Žáci se specifickými vzdělávacími potřebami: mimořádně nadané děti ve výuce anglického jazyka
Keywords: nadání; výuka anglického jazyka; diferenciace; dovednosti myšlení; metody výuky; cíle; giftedness; English language teaching; differentiation; thinking skills; teaching methods; objectives