Srovnání faktorů ovlivňujících hodnotu letenky daných leteckých společností na vybrané trase - Stehlíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá analýzou leteckých společností osobní dopravy působících v tomto odvětví na území České republiky. Charakterizuje rozlišnosti nabídky služeb a nákladů vynaložených na provoz, jmenovitě u společností Ryanair, České aerolinie a Smartwings. Práce je doplněna i o sumarizaci nejvíce poptávaných společností na českém trhu za poslední roky, na základě kterých charakterizuje jednotlivé aspekty, které ovlivňují nákup letenky u dané letecké společnosti. Dále se zabývá problematikou spolupráce těchto společností s mezinárodními letišti na území České republiky.
Comparison of factors affecting the air ticket price of chosen airlines in chosen route
Keywords: letecké společnosti; nízkonákladové společnosti; charterové lety; pravidelné lety; ceny; letenky; airlines; low-cost airlines; charter lines; regular lines; prices; air tickets