Koncový efektor s externím řízením - Šimon, Michal (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací tříprstého mechanického koncového efektoru. Cílem je vytvořit efektor, který je možné řídit pomocí externího zařízení. Nejprve byla provedena rešerše koncových efektorů a konstrukčních prvků, které jsou aplikovány v konstrukci. Poté je práce soustředěna na vývoj obou konstrukcí v 3D programu a následné zhotovení pomocí 3D tisku. Pro obě konstrukce je realizována programová výbava, výrobní dokumentace a uživatelský manuál. Cílem práce je nabytí zkušeností v oblasti návrhu a realizace koncových efektorů a řídicích systémů.
Effector with external control unit
Keywords: koncový efektor; Arduino; 3D modelování; externí řízení; end effector; Arduino; 3D modelling; external control