Efektivní návyky při práci na home office - Divišová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem práce na home office a zaměřuje se na identifikaci návyků, nástrojů a postupů, které přispívají k její efektivitě z pohledu zaměstnanců i vedoucích pracovníků. Teoretická část vymezuje pojem práce na dálku, popisuje její vývoj, výhody a výzvy a shrnuje poznatky z odborné literatury týkající se efektivních pracovních návyků. Analytická část je založena na kvantitativním průzkumu realizovaném pomocí dotazníkového šetření v podniku eBRÁNA s.r.o. Výzkum zjišťoval, do jaké míry jsou v tomto podniku uplatňovány návyky a postupy, které literatura označuje jako podpůrné pro práci z domova. Práce přináší přehled aktuální situace ve firmě a formuluje doporučení pro její další rozvoj v oblasti práce na dálku.
Effective habits when working from home
Keywords: home office; práce na dálku; efektivita; pracovní návyky; nástroje; postupy vedení; organizace práce; working from home; remote work; effectiveness; working habits; tools; managers procedures; work organization