Rozdíly v poskytování podnikatelských a občanských úvěrů - Nekvindová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení stavu získávání úvěrů v ČR. Práce porovnává základní rozdíly mezi občanskými a podnikatelskými úvěry, podmínkami jejich získání a alternativními možnostmi financování. Praktická část je zaměřena na vytvoření fiktivního úvěru a srovnání s nabídkou na trhu. Dále jsou v této části shrnuty alternativní možnosti financování, které nabízí vybraná společnost (MONETA Money Bank, a.s.). Závěr práce se zabývá zhodnocením poznatků, stanovením kladů a záporů úvěrového financování.
Differences in providing business and civil loan
Keywords: podnikatelské úvěry; občanské úvěry; hypotéky; alternativní možnosti financování; business loans; civil loans; mortgages; alternative financing options