Depozice chalkogenidových vrstev a studium jejich struktury a optických vlastností. - Filipek, Radek (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem této bakalářské práce bylo syntetizovat sklo o složení As35S32,5Se32,5 a připravit z něj metodou vakuovaného napařování tenké vrstvy optické kvality.
Deposition of chalcogenide films and study of their structure and optical properties.
Keywords: chalkogenidová skla; tenké vrstvy; optické vlastnosti; chalcogenide glasses; thin films; optical quality