Organizace dopravy na křižovatce ulic Temenická - Šumavská - Prievidzská v obci Šumperk - Přecechtěl, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá změnou organizace dopravy ve městě Šumperk. Je zde uvedena analýza současného stavu řešené křižovatky, na základě provedené analýzy je pak navržena změna neřízené úrovňové křižovatky na okružní křižovatku.
Organization of transport at the intersection of streets Temenická - Šumavská - Prievidzská in Šumperk
Keywords: dopravní intenzita; dopravní proudy; kapacita neřízené křižovatky; okružní křižovatky; frequency of transport; streams of traffic; capacity of the crossroads; traffic circle