Letecká záchranná služba jako nedílná součást systému přednemocniční péče v ČR - Polák, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku letecké záchranné služby na území České republiky. Cílem práce je shromáždění a zpracování veškerých mně dostupných informací o činnosti vybraných leteckých záchranných služeb 4 různých provozovatelů. Teoretická část se zabývá historií vzniku a vývojem LZS na území našeho státu, dále pak indikačními kritérii pro nasazení LZS a legislativními podmínkami provozu. Praktická část je zaměřena na zpracování, porovnání a grafické znázornění získaných dat o letecké záchranné službě. Závěr práce je určen pro zhodnocení stávající situace na základě získaných poznatků.
Helicopter emergency medical service as an integral part of pre-hospital care in the Czech republic
Keywords: letecká záchranná služba; HEMS; let; indikační kritéria; přednemocniční neodkladná péče; Helicopter Emergency Medical Service; HEMS; flight; indication criteria; pre-hospital emergency care