Restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého z České Rybné Restaurování stély s bustou Bakchantky z areálu zámku Konopiště Vlastnosti ochranných nátěrů na sochařských dílech z umělého kamene s cementovým pojivem - Brotánek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomové práce se skládá ze tří hlavních částí. První část práce obsahuje restaurátorskou dokumentaci k restaurované soše sv. Jana Nepomuckého z České Rybné. Druhou částí je podrobná restaurátorská dokumentace k restaurované stéle s hlavou Bakchantky z areálu zámku Konopiště. Poslední částí je teoreticky zaměřená studie - Vlastnosti ochranných nátěrů na sochařských dílech z umělého kamene, tato teoretická část přímo navazuje na koncepci restaurování děl z areálu zámku Konopiště.
Restoration of the statue of St. John of Nepomuk from Česká Rybná Restoration of the stele with a bust of the Bacchae from complex castle Konopiště Properties of protective coatings on sculpture works of artificial stone with cement binder
Keywords: restaurátorská zpráva; restaurování; konzervovaní; kamenosochařské dílo; umělý kámen; ochranný nátěr; sv. Jan Nepomucký; Konopiště; restoration report; restoration; conservation; stone-cutting work; artificial stone; protective coating; saint John of Nepomuk; Konopiště