Skartační řízení dokumentů s utajovanou informací ve světle současné legislativy - Maliková, Renáta (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce představuje oblast dokumentů s utajovanou informací. Přináší ucelený přehled právních norem z období od první republiky do současnosti a dokumentuje tak jednotlivé vývojové etapy související s utajovanými informacemi. Popisuje průběh skartačního řízení dokumentů s utajovanou informací z pohledu dvou základních předpisů - zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění nejnovějších předpisů a zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění nejnovějších předpisů.
Retention Management of the Documents with Classified Information in the Light of Current Legislation
Keywords: utajované skutečnosti; utajované informace; spisová služba; skartační řízení; změna stupně utajovaní; původce; ukládání dokumentů; classified reality; classified information; records management; retention management; changing the classification level; producer; saving documents