Vliv nezaměstnanosti a vybraných socioekonomických faktorů na míru kriminality - Davidová, Eva (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je zaměřena na analýzu socioekonomických kriminogenních faktorů. Zkoumán je zejména vztah nezaměstnanosti a kriminality. V práci je nejprve uvedena základní charakteristika kriminálních věd, kriminality a vybraných kriminogenních faktorů. Následně je za pomoci dat NUTS 2 regionů Evropské unie provedena analýza kriminogenních faktorů. Na závěr jsou na základě zjištěných poznatků formulována doporučení.
The influence of unemployment and selected socio-economic factors on crime rates
Keywords: kriminalita; nezaměstnanost; kriminogenní faktor; NUTS 2; regiony; crime; unemployment; criminogenic factors; NUTS 2; regions