Vliv výchozích látek na kvalitu pigmentu - Včeláková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá pigmenty odvozenými od BiFeO3, které vznikly částečným nahrazením iontů Bi3+ ionty Sr2+ za vzniku pigmentu obecného vzorce Sr0,15Bi0,85FeO3-. Syntéza byla provedena reakcí v pevné fázi za vysokých teplot z různých výchozích surovin železa i stroncia. Byl sledován vliv výchozích surovin na fázové složení, velikost částic a barevnost pigmentů.
Effect of initial reagents on pigment quality
Keywords: pigmenty; hnědé pigmenty; barevné vlastnosti; pigments; brown pigments; colour properties