Návrh řízení laboratorní soustavy GUNT - Souček, Milan (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem této práce je identifikovat laboratorní soustavu GUNT RT 050 a navrhnout optimální řízení. Práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly, teoretickou a implementační. V teoretické části se snažím přiblížit pojmy modelování, identifikace, regulace a také ukázat softwarové prostředí Matlab, které jsem použil. V části implementační se zaměřuji na praktickou realizaci návrhu regulátorů a uvádím reálné a simulované regulační pochody. Závěrem porovnávám tyto pochody v souvislosti s kvalitou regulace.
Control Design of GUNT Laboratory System
Keywords: modelování; experimentální identifikace; řízení; návrh regulátoru; Modeling; System identification; Control; Controller design