Rizika stínové ekonomiky v České republice - Míšková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na dnes velmi rozšířenou problematiku týkající se stínové ekonomiky. Autor se snaží odhalit a shrnout příčiny tohoto jevu, rozpoznat jeho důsledky a to i pomocí metod měření. Druhá část práce je věnována analýze stínové ekonomiky v České republice, zejména práci na černo, hotovostním platbám, korupci a praní špinavých peněz spolu s daňovými ráji.
Risks of shadow economy in the Czech Republic
Keywords: stínová ekonomika; černá ekonomika; neoficiální sektor; práce na černo; korupce; praní špinavých peněz; daňový ráj; shadow economy; black economy; unofficial sector; undeclared work; corruption; money laundering; tax haven