Distribuovaný systém pro geodetickou datovou kontrolu - Čmilanská, Silvia (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem diplomové práce bylo vytvoření systému pro efektivní a spolehlivou správu kontroly geodetických dat v distribuovaném prostředí. Distribuovaný systém je postaven na platformě .NET s využitím kontejnerizace pomocí Dockeru. Komunikaci zajišťuje protokol AMQP a jednotlivé aplikace jsou implementovány jako mikroslužby. Uživatelskou interakci se systémem poskytuje webová aplikace, která zobrazuje historii provedených kontrol, umožňuje nahrát data a provést požadovanou kontrolu nad geodetickými daty. Teoretická část práce se věnuje distribuovaným systémům, jejich architekturám a komunikačním modelům. Dále zmiňuje protokol AMQP, technologii Docker a XML formát. Praktická část poté popisuje návrh a implementaci jednotlivých součástí distribuovaného systému.
Distributed system for geodetic data control
Keywords: distribuovaný systém; AMQP; Rabbit MQ; .NET; Docker; distributed system; AMQP; Rabbit MQ; .NET; Docker