Vliv zahraničních vlastníků na český bankovní sektor - Tůmová, Alena (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce analyzuje vliv zahraničních vlastníků na český bankovní sektor. První kapitola je věnována vývoji bankovního sektoru v České republice. Druhá kapitola popisuje proces privatizace velkých bank. Třetí kapitola se týká analýzy a komparace vybraných ukazatelů finanční analýzy jednotlivých bank v České republice.
Influence of foreign owners on the Czech bank sector
Keywords: Bank sector; privatization of banks; consolidated programme; banks; financial analyses; financial reports; Bankovní sektor; konsolidační program; Česká konsolidační agentura; privatizace bank; banky; finanční výkazy; finanční analýzy; poměrové ukazatele